Het Meerjaren Verduurzamingsplan (MJVP)

Heeft u een onderneming op bedrijventerrein Marslanden of in Zwolle Zuid? Dan kunt u in aanmerking komen voor de voucher van Gemeente Zwolle van € 2000,-. Deze voucher is bedoeld als bijdrage in de kosten voor een Meerjaren Verduurzamingsplan (MJVP). Een MJVP bestaat uit een energiescan en drie jaar lang begeleiding bij verduurzaming uw onderneming. En is een dienst die door de coöperatie EKCM wordt gecoördineerd voor Marslanden en Zwolle Zuid. Bent u lid of wordt u lid van de coöperatie EKCM dan kunt u nog een extra korting van € 500,- tegemoet zien.

Met het MJVP verduurzaamt u uw onderneming in vier stappen:

Stap 1: Energiescan uitvoeren en inrichten portal

De eerste stap in energiebesparing is inzicht in de energiehuishouding. Het MJVP van EKCM begint dan ook met een energiescan van uw locatie(s); een nulmeting, uitgevoerd door experts. Hierdoor weet u hoe u ervoor staat en waar uw kansen liggen om energie te besparen. Daarnaast krijgt u een handzame monitoringsportal ingericht, waarin u uw verbruik gemakkelijker kunt volgen. Het portal op uw beeldscherm laat zien over hoeveel, en op welke momenten per dag-week-maand-jaar, uw onderneming elektriciteit verbruikt, opwekt of teruglevert.

Stap 2: Maatregelen kiezen

Een vervolgstap bestaat uit de keuze van maatregelen om te verduurzamen. De rapportage die volgt uit de energiescan biedt hiervoor de basis. EKCM gaat met u om tafel om samen tot maatregelen te komen: individueel én collectief.

Stap 3: Maatregelen realiseren en monitoren

De eerste winst zit ‘m natuurlijk in de realisatie van de gekozen maatregelen. EKCM organiseert de monitoring van deze maatregelen met behulp van een helder overzicht en geeft tussentijds advies.

Stap 4: Het analyseren en delen van data

De tweede winst wordt zichtbaar als u of uw collega’s het verbruiksprofiel van uw onderneming nader bekijken op het monitoringsportal. Deze informatie op uw beeldscherm is van cruciale waarde wanneer u oplossingen zoekt voor uw problemen met het ‘volle’ elektriciteitsnetwerk van Marslanden. Voor uzelf, maar ook in de samenwerking met gelijkgestemde collega-EKCM ondernemers: door het inzicht in elkaars verbruiksprofielen biedt het immers een kans om te kijken naar gezamenlijke oplossingen voor een effectiever gebruik van het netwerk van Marslanden!

Tot slot: de coördinatie ligt bij EKCM. De uitvoering is in handen van onder andere Energy Check uit Zwolle.

 

Individueel én collectief

Als ondernemer neemt u individueel maatregelen om het energieverbruik binnen uw bedrijfsprocessen te reduceren. Door individuele maatregelen binnen de coöperatie te combineren met die van collega-leden, ontstaan gezamenlijke kansen en een collectieve projectaanpak. Inclusief gezamenlijke investering, externe goedkopere financiering, subsidiëring en gemeenschappelijke uitvoering.

Zo werken we samen aan een duurzamer bedrijventerrein Marslanden en zijn we in staat te versnellen op dit thema. Het is geen verplichting om hierin samen te werken met andere ondernemers. Het gaat erom dat we samen werken aan een duurzaam Marslanden waar CO2-uitstoot wordt verminderd.

Samenhang met de vier ‘boeien’

Er zijn al diverse ondernemers ingestapt in de roeiboot van coöperatie EKCM. Vanuit deze metafoor hebben de leden van EKCM vier boeien als houvast benoemd: besparing, zon op dak, laden en eigen regie in energie.
Het MJVP-aanbod heeft een directe relatie met verschillende ‘boeien’. Want met het inzicht in de energiehuishouding ontstaat er inzicht in de mogelijkheden voor energiebesparing, omzetting fossiele in duurzame zonnestroom, elektrisch laden en het (samen) beter benutten van het momenteel ‘volle’ elektriciteitsnetwerk.

Uw bijdrage aan een MJVP

De hoogte van uw eigen bijdrage bij een MJVP hangt van verschillende factoren af. Omdat ieder bedrijf weer anders is dan andere, gaan we graag met u in gesprek voor een vrijblijvende oriëntatie. Een voorbeeld kan zijn dat uw onderneming al een energiescan heeft laten doen en deze gegevens wil inbrengen in het collectief. Of dat u alleen geholpen wil worden met specifieke maatregelen. Of dat u voorlopig nog geen lid wilt worden van EKCM. Dan gelden andere bedragen dan genoemd in bijgaande tabel.

Let op: de genoemde bedragen in bijgaande tabel gelden voor leden EKCM!

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Investering Energiescan + Monitoring

*alle bedragen gelden voor een periode van 3 jaar en zijn inclusief licentie van een portal voor 2 aansluitingen (1 elektra, 1 gas); voor het uitlezen van PV-gegevens met een Bruto Productie Meter of op handmatige wijze, wordt eenmalig een extra bedrag van € 250,- in rekening gebracht.
**alle bedragen zijn exclusief 21% btw

Meer informatie aanvragen

Heeft u belangstelling voor het MVJP en de voucher van Gemeente Zwolle?
Neem dan vandaag nog contact op met Jolanda Venema van EKCM via
jolanda@ekcm.nl, 06-22601621 of maak gebruik van het contactformulier.